Евангелска Петдесятна Църква

ПЛЕВЕН

Добре дошли 

Искаме да ви благословим с думите на Божия Син, Господ Исус Христос:
"Аз съм светлината на света! Който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота!"


Ев. на Йоан 8:12


Научи Повече

Събития

Предстоящи събития в Църквата

No events
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Въпроси

Бог съществува ли? 
Имало ли е възкресение?
Как да получа Божието прощение?

Отговорите на тези и много други въпроси, може да намерите в тази секция.

Прочети Още

Нашата Вяра

НИЕ ВЯРВАМЕ, че Свещеното Писание на Стария и Новия Завет е вдъхновено от Бога и представлява Божието откровение за човека – непогрешимото и авторитетно правило на вяра и поведение. Божественото вдъхновение се отнася еднакво и пълно за всички части на оригиналните текстове и гарантира тяхната достоверност.

Прочети Още

За Църквата

Църквата е създадена от Исус Христос и Неговите ученици и последователи преди около 2000 години. В денят на Петдесятница последователите на Исус получиха сила от Бог да изпълнят Неговата мисия.

Научи Повече

Проповеди

Проповеди, поучения и наставления в Словото Божие.

Прочети Още

Галерия

Уловени моменти от живота на църквата

Разгледай

Рожден Ден

Здравей скъпи приятелю!

Е, както знаеш, отново наближава рожденият Ми ден. Миналата година хората организираха голямо празненство и изглежда и тази година ще го направят. Нали пазаруват и се подготвят за този Празник от месеци, а и почти всеки ден навсякъде има съобщения и реклами за наближаването му! Те наистина се престарават с това, но е хубаво да знам,че поне в един ден от годината хората се сещат по малко за Мен.

Read more: Рожден Ден

Израел, исляма и църквата

Време е да видим възстановен истинския Апостолски дух на смелост към Евангелието

 

Ще започна с това, че не е възможно да се покрие темата за Израел, Исляма и Църквата с една или две проповеди. Това, което можем да направим, е да получим разбиране за какво всъщност е битката в Близкия изток.

Read more: Израел, исляма и църквата

Да скъсаме със света – Освалд Смит, 1927г.

Днес има много християнски книги. Малко са обаче тези, които не само докосват, а понякога пробождат, четенето на които донася болката от скъсването със стария човек. Тази книга не може да се намери в книжарниците, тя беше нелегално внасяна по времето на комунизма. Предлагам ви да прочетете една глава от нея. Някой неща ми се сториха крайни докато я четох, но това, което ме докосна, изобличи и разтресе, беше много по-важно.

Read more: Да скъсаме със света – Освалд Смит, 1927г.

Съществуването на държавата Израел

Съществуването на държавата Израел - заплаха за достоверността на исляма


Какво става сега в Израел?

Израел навлезе в територията на Ливан, за да с е защити от атаките на Хизбула /терористична организация, която с ракети обстрелва територията на Израел/. Но тези събития далеч надхвърлят рамките на конфликт между два народа – те са нещо много повече от това. Арабите обявяват за своя главна цел създаването на Палестинска държава, но от 1948 г. /годината, в която се създаде Израел/ до 1967 г. Западният бряг и ивицата Газа бяха арабска територия, но Палестинска държава така и не се създаде.

Read more: Съществуването на държавата Израел