fbpx

Количката е празна

Спортни стоки, туристическа екипировка и алпийско оборудване

Туристическа, алпийска и къмпинг екипировка

Онлайн магазин за туризъм и планински спортове

0885 827 824

shop@ex3m.bg

Black Diamond Deuter Easy Camp Osprey Petzl Robens Thermos Vango Victorinox Tashev

Най-продавани продукти

Ние сме уверени в качеството на продуктите, които предлагаме и се гордеем с почтеността на нашите услуги. За това предлагаме на нашите клиенти възможността да върнат или заменят закупения продукт в рамките на 14 дни, а ние ще им върнем парите. Всичко! И то без да задаваме излишни въпроси!

Мостът на Витиня открай време е притегателен център за зарибените по свободното падане. Наскоро стана обект и на два международни бейс скока, дело на Игор Паляш, хърватин и Луис Кар, англичанин, водени от Пламен Петров – Пацо.

Видове компаси

В ерата на GPS навигацията, туристите рядко се изкушават да използват карта и компас. Но е важно да се знае, че GPS приемникът не заменя тези прибори, които не разчитат на батерии или сателитен сигнал, за да функционират. Подробната топографска карта и компасът си остават основните уреди за навигация сред природата.

Да пробягат маратон е мечтата на много бегачи. Хора, които практикуват бягане от години и такива, които не са бягали нито един ден в живота си, но все пак носят в съзнанието си идеята за това да участват в маратонско бягане и да го завършат. Изглежда има нещо магическо в идеята за маратона, тъй като изглежда почти свръх-човешко да се състезаваш в него или дори да го завършиш.

Седем неща, които могат да спасят живота ти в планината

Запален планинар ли си? Обичаш ли туристическите преходи, планинското колоездене, ските или някое друго спортно занимание, което да те извежда сред природата далеч от цивилизацията? Повечето от тези дейности могат да бъдат определени като екстремни спортове и при тях определено има някакъв риск в практикуването им. А питал ли си се какво ще правиш, ако се случи инцидент и се намираш насред нищото? Хубаво е ако имаш в себе си сандвич и бутилка вода, но това достатъчно ли е?

Класифициране на въжетата за катерене

В предишната статия разгледахме видовете въжета за катерене според еластичността и размерите им. Сега ще обърнем малко внимание и на някои други критерии, според които те се класифицират и според които можете по-добре да направите своя избор кое въже е най-подходящо за вас и вашите нужди.

Слънцето пече, времето се затопля, пролетта наближава. Време е за забавления и за много хора това означава лагеруване. За някои от нас са неприятни всичкия този прах, мръсотия и микроби, свързани с живота на открито, дори ако е само за една нощ. Аз също съм една от тези майки, които се опитват да се преборят с всичките неприятности, които са неизбежни като се имат предвид трите ми сина, които сякаш ги привличат.

Ски и сноуборд маски

По магазините или в интернет ще намерите всякакви ски маски – от най-обикновени на цена по-малко от 50 лв., до скъпи модели със сменяеми плаки и т.н. А най-новите тази година са маските без рамка, с които ще имате максимална видимост. И така, каква ски маска би била най-подходяща за вас?

Интернет изцяло революционализира търговията и начините за пазаруване. С онлайн магазините сега клиентът има много повече възможности при пазаруване и то без дори да напуска удобството на своя собствен дом.

Предимства за организма от бягането

Знаем, че движението е здраве, че бягането е полезно, но дали знаем за всички ползи, които то оказва върху тялото и организма ни? Ето и един кратък списък с няколко предимства, за които сме сигурни, че малко от нас знаят:

Планинско срещу шосейно колоездене

Знаем, че и на двата типа колоездене има много фенове, както в страната, така и по света. И разбира се, всеки човек си има предпочитания – едни предпочитат да карат велосипед по пътищата, други по планините. Знаем също, че повечето хора не се ограничават само в единия вид колоездене – ако обичаш да го правиш по планините, то почти сигурно е, че ще караш и в града и по пътищата извън него. Но пък има много колоездачи, които карат само шосейно и не са опитвали планинско колоездене.

В търсене на най-добрата екипировка за предстоящия зимен сезон, попаднахме на този перфектно направен от mensjournal.com обзор. Разбира се, трудно е да се каже кога ще можем да намерим тези неща и на нашия пазар, но да си пожелаем за Новата 2012 година много да се забавляваме по белите писти и дано по-скоро и ние да можем да ви предложим това оборудване.

След дълго и трудно пресмятане на числа през седмицата, писане на доклади, изпълнявайки задачи или каквото там правите, не се ли чувствате понякога сякаш се хвърляте от някоя скала? Е, не сте сами. Има дори и име за хората с такива импулси: те се наричат спускачи в каньони.

Контакти:

0885 827 824

shop@ex3m.bg