Нападение запалва съживление в Нигерия

25

Нарастващото насилие в Нигерия само усили вярата на местните християни, дори запали съживление в Библейската Църква ‘По-дълбок живот’ в Гомбе, където 9 християни са били мъченически убити по време на нападение на 5 януари, 2012.

nigeriaПо време на погребалната церемония на 19 януари, голям брой вярващи са препосветили своя живот на Христос, а други са се обърнали към вярата в Христос за първи път. Плачейки и пеейки паднали на колене, църковен хор е водил около 500 посетители и 50 пастори в поклонение. Роднини на мъчениците и други високопоставени лица, между които и заместник-управителя, произнесъл реч от името на губернатора на щата, са говорили за всеки един от убитите християни. Четири часовата служба по-късно преминала в застъпническа молитва за Църквата в Нигерия, където по-голямата част от населението са мюсюлмани, със силно присъствие на екстремисти в лицето на групировката Боко Харам.

Работник на Гласът на мъчениците споделя: „Водещият молитвите се основа на текста от Исая 61:1-4, както и на други стихове, с чието послание окуражи и насърчи Църквата. Той насърчи Църквата да бъде молитстваща, а не оплакваща се.“ „Изтъкна, че Христос знае как да води Своята битка по Своя начин, и че ние не трябва да търсим каквото и да е отмъщение.“

Молете се Бог да продължава да утешава и снабдява нуждите на наскърбените. Молете се Той да поддържа вярата на вярващите в Нигерия по време на тези трудни изпитания. Молете се християните в Нигерия да получат венец на красота, миро на радост и облекло на хваление от Господа (Исая 61:3).

 

25 thoughts on “Нападение запалва съживление в Нигерия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.